Nieuws

Winterconcert 8 december

Publicatiedatum: 15 januari 2024

Foto: ‘Olga en haar koor’

Verslag Winterconcert Singelkerk – 9 december 2023

Na wekenlang hard repeteren op de dinsdagmiddagen was het schoolorkest klaar voor een uitvoering in het openbaar. Naast een paar lekkere ‘meezingers’ uit de Dreigroschenoper bracht het orkest een prelude van Rachmaninov ten gehore, met Thijs Hansen als solist.

De kerk was goed gevuld, met oude en nieuwe gezichten. Er waren eersteklassers met ouders die voor het eerst kwamen, veel leerlingen, ouders en collega’s, en ook oud-leerlingen die met enige weemoed herbeleefden wat ze zo goed kenden van hun voorbije schooltijd.

Er speelden solisten, duo’s, een kwartet en zelfs onaangekondigde ensembles – het ene stuk nog mooier dan het andere. Natuurlijk was er ook een optreden van het Kunstvakkoor o.l.v. Olga, dat “Der Stern” van J. Rheinberger prachtig uitvoerde.

Na de pauze maakte tussen de andere mooie uitvoeringen het zelfgemaakte liedje (l’Etoile) van Camille Nieuwenhyuis en Jerry Hang enorme indruk en ook de gevoelige uitvoering van Chopins “Regendruppelprelude” door Nadir Luijten was onvergetelijk.

Weer een warme, muzikale, verrassende avond – heerlijk, zo vlak voor Kerst in deze donkere periode!

Foto: ‘Winterconcert 2023’