Ondersteuning bij leren

Natuurlijk kunnen we je ook helpen als het allemaal wat minder goed gaat: zo toetsen we in de eerste klas direct of je misschien hulp nodig hebt bij zaken die op de basisschool wat minder goed gingen, zoals taal en rekenen. Als blijkt dat je daar wel wat ondersteuning bij kunt gebruiken, bieden we je Auxilia HLP aan voor grammatica, tekstbegrip, spelling of wiskunde. Later in het jaar voegen we daar ook hulp bij studievaardigheden of faalangst aan toe: alles om te zorgen dat je de eindstreep haalt. 

Mentorlessen

In de mentorlessen leer je uiteraard hoe je je huiswerk moet aanpakken: we werken met een zelfgeschreven methode voor studievaardigheden die precies is afgestemd op wat je bij ons moet leren en kunnen. Om je thuis een beetje te kunnen helpen, krijgen je ouders aan het begin van het jaar het boekje: ‘Hoe overleef ik de 1e klas…voor ouders’.

Bijles

Als een bepaald vak niet lekker gaat of je hebt moeite met plannen, kun je via ‘Barlaeus Bijles’ hulp krijgen van – door docenten aanbevolen – bovenbouwers en oud-leerlingen. Aanvragen gaat via Margriet Bosman (mbosman@barlaeus.nl).