Open dagen

Open dagen groep 8

Jaarlijks organiseren wij drie momenten voor groep 8 om kennis te maken met het Barlaeus: altijd druk, altijd vol, maar heel gezellig. Je kunt naar de Open Avond komen voor een uitgebreide Open Markt met alle vakken, activiteiten en nog veel meer of naar de Open Dag waar we naast de Open Markt ook lessen geven voor jou en je ouders. Er is natuurlijk ook een Open Lesjesmiddag om tijdens wat langere lesjes echt te kijken of het Barlaeus bij je past.

Open dag groep 7

Voor groep 7 organiseren we een aparte open dag, meestal ergens medio maart. ’s Morgens kun je meelopen met een eerste klas en dus echte lessen volgen, ’s middags hebben we een korte introductie met ruime voor vragen van de (con)rector en daarna mag je aanschuiven bij de generale repetitie van de Eersteklasmusical: een bijzonder moment waar zo’n honderd eersteklassers onder leiding van twintig bovenbouwers maanden naartoe hebben gewerkt!

Aanmelding en plaatsing

Je mag je bij ons aanmelden als je basisschool je een vwo-advies geeft. Via de basisschool ontvang je begin maart een inlog voor ELK, het systeem waarin alle kinderen uit Amsterdam zich aanmelden. Rond april hoor je meestal waar je geplaatst bent, maar tot die tijd houden wij je per mail al goed op de hoogte van hoe alles gaat verlopen. Als je bij ons wordt geplaatst, vindt in juni een kennismakingsgesprekje met jou en je ouders plaats en slaan we je vlak daarna samen met alle andere nieuwe leerlingen tot Barlaeaan!