Nieuws

Repetitieweekend MTP

Publicatiedatum: 6 februari 2023

Afgelopen weekend zijn we naar Haarlem afgereisd om te repeteren voor de jaarlijkse MuziekTheaterProductie (MTP). Tijdens dit weekend bundelen leerlingen uit verschillende jaarlagen hun krachten, of het nu dansen, zingen, grimeren, decor bouwen of acteren is, om samen een prachtige voorstelling neer te kunnen zetten. Dit jaar voeren we een bewerking van Macbeth van Shakespeare op.

 

Wat dit weekend zo bijzonder maakt is dat alle disciplines van elkaar kunnen zien hoe hard ze de afgelopen maanden hebben gewerkt. Het koor kon voor het eerst goed met orkest repeteren en ook de dansgroep mocht voor het eerst op orkestmuziek dansen. De grote klapper was de doorloop zaterdag, waarbij iedereen onwijs enthousiast werd toen we konden zien hoe de teksten, de dansen, de muziek en het decor elkaar aanvulden. Het kwam allemaal al goed samen tot een lopend, spannend en bij vlagen toch erg grappig verhaal!

 

Naast het harde werken was het natuurlijk ook een gezellig weekend. Op vrijdagavond hebben leerlingen tijdens Levend Cluedo onderzocht wie de dader was van een gruwelijke moord op een van de begeleiders. Gelukkig was het maar een spel, al waren sommige leerlingen wel erg fanatiek. Na het moordspel gingen de voetjes van de vloer tijdens de disco in de Shuffle Bar. Er werd nog even nagepraat op de kamers, maar daarna viel iedereen ook als een blok in slaap. Het was een gezellige en daarmee geslaagde avond!

 

Nu dit weekend voorbij is, gaan de disciplines weer hard aan de bak om alle puntjes op de i te zetten, met hernieuwde energie en enthousiasme. De voorstellingen zijn 23, 24 en 25 maart. Op 8 februari begint de kaartverkoop, dus zorg dat je de kaarten snel in huis haalt!