Nieuws

Blind date met een boek

Publicatiedatum: 5 februari 2024

Blind date

Oe la la, komende Valentijnsdag kun je op blind date met een boek! Met zo’n blind date kom je in contact met een boek dat je wellicht zelf niet zo snel van de plank had gepakt. Laat je verrassen en doe mee!

Spelregels

Hoe werkt de blind date met een boek actie?

1. Je geeft je op voor de actie. Dit kan door een mail te sturen naar mediatheek@barlaeus.nl of door je in te schrijven op de intekenlijst in de mediatheek.

2. Op 14 februari (Valentijnsdag) kom je in de mediatheek een ingepakt boek uitkiezen en lenen: laat je daarbij verleiden door de charmante, grappige of juist spannende openingszin op het kaartje (de eerste zin van het boek) of vertrouw juist op de karakteristieken die jou aanspreken (enkele trefwoorden bij het boek). Voelt dit goed? Maakt het je nieuwsgierig? Op elk boek staat een O of een B, daaraan kun je zien of het een onderbouw- of bovenbouw boek betreft.

3. Kom het boek lenen bij ons lenen de balie, maar pak het boek thuis pas uit.

4. Geef het boek een kans! Als je op een echte blind date gaat, kun je ook niet na een eerste blik wegrennen. Het gaat er juist om dat je interesse toont en je laat verrassen. Hetzelfde geldt voor een blind date met een boek: lees daarom in elk geval de eerste 50 pagina’s. Hopelijk bloeit de liefde tussen jullie samen op.

5. We zijn natuurlijk benieuwd naar jullie ervaringen: hoe is je blind date bevallen? Was het liefde op het eerste gezicht? Was het even slikken, maar bleek het toch goed te komen of was het een fiasco? Geef je mening op het bijgesloten evaluatieformulier.

 

Veel plezier alvast en happy reading,

Debbie & Janneke en het mediatheekteam.