Vakken 5

Frans

Le français (het Frans) heeft zijn oorsprong in het Latijn. Op alle continenten wordt Frans gesproken. In 2015 telde de wereld 284 miljoen Franstaligen, rond 2050 zullen 700 miljoen mensen Frans spreken. Frans is ook één van de officiële talen van de Europees Unie en van de Verenigde Naties. Het is nog steeds een belangrijke taal binnen de diplomatie.

Niet alleen is de taal als communicatiemiddel boeiend, de Franse literatuur is ook veelvuldig bekroond met de Prix Nobel de littérature. Het is zelfs zo dat de Franse literatuur het meest bekroond is van alle talen (zelfs meer dan de Engelse literatuur) met als meest recente Annie Ernaux in 2022.

En Parijs natuurlijk! Parijs is eigenlijk te magnifique om te beschrijven, je moet er gewoon heen. Een prachtige stad met meer dan 80 musea. En La Tour Eiffel, ook fantastisch om die via de trap te beklimmen. Wil je dit een keer doen? Dat kan tijdens de Kunstreis in het vierde jaar. Met een beetje flair en een goede woordenschat zul je tijdens de Kunstreis deze stad nog meer weten te waarderen. Op Het Barlaeus leer je in de onderbouw Frans te spreken om je vervolgens tijdens de kunstreis uit te kunnen drukken. In de bovenbouw leer je meer over de cultuur, de literatuur en hoe je kritisch kan schrijven en spreken. Je kan ook een Delf B1 of B2 internationaal diploma halen, en als je native-speaker (francophone-allophone) bent en je daarvoor kiest, bieden wij je een extra programma aan.”