Vakken 5

Engels

Welkom bij het vak Engels op het Barlaeus! Als docenten hebben wij een diepe passie voor literatuur. Die willen we heel graag op je overbrengen. We geloven dat het je verrijkt en je persoonlijke ontwikkeling bevordert. Engels is meer dan een verzameling woorden. Het opent de deuren naar een wereld vol verhalen, ideeën en menselijke ervaringen.

In onze lessen willen we je de kracht van literatuur laten ervaren. We dagen je uit om de complexiteit van teksten te ontdekken, personages tot leven te wekken en de subtiele nuances van taalgebruik te begrijpen. We bestuderen zowel klassiekers als hedendaagse meesterwerken. Je leert je te verdiepen, verschillende perspectieven te waarderen en diepere lagen van betekenis te ontdekken.

Literatuur is het instrument waarmee je via een venster naar verschillende culturen en gemeenschappen over de hele wereld leert kijken. Door het bestuderen van het Engels kun je kennismaken met verschillende tradities en perspectieven. We moedigen je aan om culturele nuances te begrijpen en taalgebruik in context te plaatsen.
We begrijpen ook dat je je wilt voorbereiden op je toekomst aan de universiteit, en een solide beheersing van het Engels is daarbij essentieel. Onze lessen zijn gericht op het ontwikkelen van jouw taalvaardigheden, met speciale aandacht voor debatteren en het schrijven van essays, op universitair niveau.

In onze lessen creëren wij een leeromgeving waarin je je kan onderdompelen in de Engelse taal en haar diverse aspecten. We bevorderen taalverwerving, grammaticale nauwkeurigheid en taalgebruik op hoog niveau. Je werkt met gestructureerde lesmethodes, stimulerende discussies en taalkundige analyse. Zo krijg je uiteindelijk een diepgaand begrip en uitstekende beheersing van deze mooie wereldtaal.