Nieuws

Zinderend zomerconcert in de Singelkerk 2024

Publicatiedatum: 15 juli 2024

Foto: ‘Inauguratie 2024’

Zomerconcert 22 juni 2024

Als afsluiting van het jaar (en voor veel leerlingen de opmaat naar de laatste PTA- en proefwerkweek) vond op 22 juni het traditionele Zomerconcert plaats in de Singelkerk.
Na de aftrap van het orkest met de verstilde “Steppen van Centraal Azië” van Borodin schalde de “second waltz” van Sjostakovitsj door de kerk – het stuk dat de violist A. Rieu tot een kaskraker maakte.

Onze (helaas) vertrekkend docente Duits Janne de Vries werd daarna verrast door een medley van liederen uit Kurt Weills “Dreigroschenoper”, met als solist bij het orkest zanger/acteur David Vos die als een duveltje uit een doosje boven het spreekgestoelte uitkwam. Even was Janne zo het stralende Mittelpunkt – en wat zál de school haar missen!

Een variërend programma volgde, met “Le Cygne” van Saint-Saëns op blokfluit door Zoe, het “Clair de Lune” van Debussy in twee verschillende versies (Relinde en Micha) plus diverse soli op piano door Basje, Alex en Julia en in quatre-mains (Janssen Brothers, Nadir en Thijs). Het duet van Julia en Lorenzo (“Army dreamers” van Kate Bush) al eerder uitgevoerd in poptempel Volta, maar nu zonder versterking gaf dit genre een extra glans door de ‘sacrale setting’.

Het klapstuk vormde Sacha, die het laatste deel van Mendelssohns vioolconcert lekker ‘up tempo’ en vol virtuositeit liet swingen; de pianist kon zijn frisse tempo ternauwernood bijbenen!

Kortom: een heerlijke emotionele muzikale avond – voor sommige musici uit de zesde de laatste van een reeks mooie muziekjaren op het Barlaeus. Het ga ze goed!!

Nadir klein

Meer nieuws