Nieuws

Eersteklaskamp 2024

Publicatiedatum: 17 september 2024

Verslagen van leerlingen.

De eerste week vond ik super leuk en het kamp vond ik het leukst. Ik sliep met twee andere leerlingen in een tent en het was HEEL gezellig. Ik was veel met hen, maar ik heb ook veel andere klasgenoten beter leren kennen. Bijvoorbeeld tijdens de sportdag vond ik het een goede manier om te leren samenwerken met anderen door bepaalde spelletjes te spelen. De leukste activiteiten vond ik het zwemmen, de kookwedstrijd, het toneelstuk, al de spelletjes en het gezellige gevoel van kamperen. Het koken bij ons ging niet super goed, maar het was wel heel leuk om te maken. Ik vond het anderhalf uur fietsen makkelijker dan dat ik het eigenlijk had ingeschat. Mijn kont deed wel pijn aan het eind door het zadel, maar het kletsen tijdens het fietsen was wel leuk en daardoor ging de tijd sneller voorbij. Omdat het kamp zo leuk was had ik wel liever een langere kamp gehad omdat voor mijn gevoel ging het heel snel voorbij.

Compress 20240906 111556 6923

Ik vond het kamp echt ontzettend leuk en gezellig. De klas is echt dichterbij gekomen en iedereen heeft volgens mij al wel een paar vrienden gemaakt, wat natuurlijk ook erg fijn is. Het leukste van het kamp vond ik alle spelletjes die we met de hele klas hebben gedaan, bijvoorbeeld het kippenspel. Verder ging heen- en terugfietsen ook goed. Het zwemmen vond ik ook superleuk. Iedereen deed leuk spelletjes met elkaar en er was hele goede sfeer. Daarna bij het koken ging het ook goed. Ons menu was als voorgerecht nacho’s, als hoofdgerecht risotto en als toetje gebakken appels met kaneel. We hebben helaas niks gewonnen maar dat maakt niets uit want ik zat in een gezellig groepje.
Al met al, een geslaagd kamp!

Compress 20240906 162214 4379

Het begon bij het Voorlandpad om 9:00 uur ’s ochtends, we hadden al onze fietsen klaar om te gaan, we wachten nog wel op 1 iemand dus gingen we met zijn allen een spel spelen. We vertrokken. We fietsen op een super mooi pad langs allemaal coole dingen zoals: Schattige brugjes, meren, bosjes en nog veel meer. Het was ook echt super zonnig.

Eindelijk na een lang anderhalf uur fietsen waren we er. Ik vond het er heel mooi uitzien! Een heel groot leeg veld helemaal voor ons. We zetten allemaal onze tenten op, wat voor ons heel makkelijk was, want hij ging meteen open.

We gingen lekker rondrennen, spelletjes spelen, zwemmen, daarna boodschappen kopen en nog meer.

Toen we terugkwamen van de Albert Heijn gingen we aan de slag met ons avondeten. Als voorgerecht hadden we een lekkere watermeloen salade met feta, als hoofdgerecht kipspiesjes met sat
ésaus en als nagerecht fruit met chocola er overheen. Het was super lekker.

Na het eten gingen we lekker in onze tent liggen, iedereen kwam naar ons toe want we gingen een spookverhaal vertellen. Toen moesten ze weer weg en gingen we slapen. Grapje. We bleven best wel lang wakker in ons tent te kletsen en het was super gezellig. Eindelijk vielen we in slaap. De volgende ochtend werden we meteen wakker gemaakt om onze tenten weer op te ruimen. Ik vond dat we nog wel een dagje konden blijven. We waren allemaal super moe van gisteren en niemand had energie maar we moesten opeens sportdag doen. Dat vond ik weer niet zo leuk. Daarna splitsen we op in groepjes voor een klein toneelstuk dat we moesten uitvoeren. Dat was wel mijn ding.

Toen kwam de uitreiking van de kookwedstrijd! En we werden genomineerd!

En dit is weer bijna het einde van het verhaal. Alles stond klaar om te gaan dus fietsten we weer terug naar Voorlandpad (het voelde als een eeuwigheid) en namen we afscheid. Eindelijk lekker rusten.

IMG 0127 scaled
PXL 20240906 084046190 scaled
Compress 20240905 133027 7120